A megrendelőnek egyszerű, lényegretőrő honlapra volt szüksége. Semmi extra, semmi sallang, és lehetőleg ne legyen drága.

A wordpress alapú honlapok motorját, a szerkesztő programot ingyen lehet letölteni, de ha bonyolult funkciókat, vagy speciális megjelenést akarunk a honlapon, akkor sablont kell vásárolnunk.

Ezek a sablonok programozó cégek által elkészített honlap “vázak”, amikbe be kell tölteni a képeket és a szöveget, meghatározni a színeket és az elrendezést, és némi gyakorlat után kész a honlap.

De ha nincs szükségünk összetett rendszerre, akkor a wordpress a szerkesztő programmal együtt ad ingyenes sablonokat. Ezek az ingyenes sablonok egyszerű feladatokra elegendőek. Ezért mi a megrendelőnknek egy ilyen ingyenes sablonnal oldottuk meg a honlap megjelenését.

Fontos cél szerintünk, hogy a honlap tulajdonos ne legyen hozzánk kötve. Ne legyen kiszolgáltatva a kapacitásunknak, vagy a leterheltségünknek. Ha van olyan munkatársa, vagy ismerőse, aki ért a wordpresshez (márpedig egyre többen vannak), akkor nélkülünk is tudja módosítani a honlapját.

Sőt! Egyre többen tanulják meg kezelni a wordpresst, és így maguk szerkesztik a honlapukat. Gondolja el, milyen nagyszerű ez! Történik valami a cégében, el akar indítani egy akciót, vagy egy blog bejegyzést, nem kell várakozni a honlap fejlesztő cégre, hanem máris kész a módosítás.

A honlap itt tekinthető meg: www.mtka.hu