molinó készítés

… olcsó,  hatásos, NAGY!

Home 9 Molinókészítés

A molinó készítés szempontjai

 

A molinó, az egyik leguniverzálisabb és legolcsóbb reklámhordozó. Más elnevezései: banner,  ponyva. A reklám számtalan területén lehet alkalmazni:

    • nagy méretű kültéri hirdetések
    • időszakonkénti megismétlődő (akár évenkénti) rendezvények reklámozására
    • beltéri ismertetőnek is használható – a textil molinó
    • (textil banner) kiállítások, prezentációk kiváló segítője
    • rövid, pár napos akciók
    • egy speciális ponyva fólia alkalmazásával kivágott betűk is ragaszthatók rá
    • lehet egy oldalas és kétoldalas is
    • kiváló plakát helyettesítő
    • különböző display eszközökön is felhasználjuk

Molinó készítés első lépése: grafikai tervezés

Ezzel kezdődik a molinó gyártás. Grafikusaink a leadott anyagokból addig terveznek, míg minden megrendelő elégedett lesz. A molino készítése ezután kezdődhet!

Anyag

Van vékony és vastag molinó anyag. A felhasználási mód és a molinó készítés módja határozza meg a választást. Az alapanyag pvc molinó, textil vagy mesh építési háló.

Nyomtatás

A molinó nyomtatás egy esetben történik kis felbontással. Ha a nyomat távol van a nézőtől, és nem tartalmaz kis szövegeket vagy részleteket. Nálunk a molino készítése általában a standard 540 és 720 dpi között van. Ezzel a felbontással a molinók felérnek egy fotópapírra nyomtatott kép minőségével.

Feldolgozás

Nyomtatás után szegélyezzük, majd ringlizzük a nyomatot. A molino készítése során figyelembe veszünk egyedi igényeket. Kisebb darabokat nem érdemes szegélyezni, ha csak néhány napig használják. Ha a rendelés mérete nagyobb, a nyomtatási méretünknél, akkor ragasztással, néha vasalással illesztjük össze.

Élettartam

Saját kültéri reklámunk egy déli kitettségű falon van. Sajnos reggeltől kb 13-14 óráig éri a nap. Kísérletként kipróbáltuk, meddig bírja. Bizony 3 évesen már nem voltak frissek a színek, így kicseréltük. De nem csupán a színek mennek el, hanem az anyag is kitöredezik. Nem bírja az időjárás viszontagságait és a Nap UV sugarait. Beltérre, árnyékban, nagyon sokáig megtartja a színeit és jó minőségű marad az anyaga.

Molinó méretek

A molinó méretek tetszőlegesek lehetnek. Ennek az az oka, hogy az anyag tekercsben van. Hosszúsága 25-50 méter. Szélessége 140-250cm. Ha a rendelés során a tekercsből nem jönne ki a méret, akkor több darabból állítjuk össze a kész molinót.

Molinó ár

A molinó ár attól függ, hogy a molinó nyomtatás sorány mekkora felületet nyomtatunk. Mindig van egy négyzetméter ár, de a felület nagyságától függően (és persze a darabszámétól is!) kedvezményeket adunk.

Készítés, felszerelés, tippek

A leggyakoribb az, amikor a ringlik közé fűzött erős műanyag kötéllel feszítik ki. Ilyenkor a kötelek négy végét rögzítik.

  • Időnként műanyag kötöző szalagot fűznek a ringlikbe, és a kötözőt csőhöz, vagy kerethez erősítik.
  • Nagyon gazdaságos megoldás, mikor egy régi, öntapadós fóliával már nem lefedhető nagy táblára feszítik ki a molinót úgy hogy a ringlikbe szegecset, vagy csavart tesznek.
  • Ha a molinót csak néhány napra használják, akkor csökken a molinó ár, ha nem szegélyezzük be.
  • Ha alul nincs lehetőség kifeszíteni, akkor a molino készítése során az alját nagy ráhagyással hajtjuk fel. Így az aljába fa, vagy fém rudat lehet tenni, ami lehúzza és kifeszíti a molinót.
  • Egy speciális, tábla szerű felhasználásról olvashat a blogbejegyzésben
árajánlat kérés

Ügyfeleink mondták:

100% garancia minden munkánkra!

Minden tervezésünket több fordulóban egyeztetünk az ügyfeleinkkel.
Ha idő engedi, prototípust vagy modellt készítünk a munkáról.
De ha mégis elrontjuk, akkor addig csináljuk újra, míg jó nem lesz!

Hibás, gyenge minőségű terméket nem adunk ki,
inkább megsemmisítjük és újragyártjuk.

garancia