reklám és cégtábla készítés

…láthatóság és megtalálhatóság!

 

A reklámtábla készítés az egyik alapvető tevékenységünk!

A reklámtábla-készítés technológiáját meghatározza az, hogy mi lesz a felhasználás célja. Beltérre vagy kültérre, északi vagy déli homlokzatra kerül?


Ettől függően az ára lehet olcsóbb vagy drágább …

A tábla készítés alapanyagai

A tábla anyaga

3 mm-vastag műanyag hablemez

A műanyag tábla készítás alapja. Kisebb tábláknál használjuk. Nagyon könnyű, különösen beltérre olcsó, praktikus megoldás. A műanyag tábla készítés általában 3-5 mm-es lemezekkel történik.
A vékony hablemezeket nem ajánlott kültérre kirakni, mert iszonyatosan tágulnak és nagyon csúnya feldudorodások jelentkeznek a felcsavarozásnál.

Fekete hátú műanyag lemez

Akkor használjuk, ha merevebb lemezek szükségesek.
Ezek valamivel drágábbak mint az előzőek, de kültérre is jók.
A hőtágulása és a szilárdsága sokkal jobb, mint a hablemezeknek.

Fém tábla

Kültéri cégtábla készítés fém táblából, a műanyag tábláknál praktikusabb. Két fajtát használunk: bádog alapúak, és az alumínium táblák. A bádog alapúak gyakoribbak,  mert egyrészt sokkal olcsóbbak, mástrészt nem lopják el.
Ha a kisebb súly lényeges, akkor az alumínium a jobb megoldás!

Szendvics anyagok

Műanyag alapúak, nagyon vékony fémréteggel vannak bevonva, kicsi a hőtágulásuk. Nagyon szépen mutatnak külső felületeken is.

Az öntapadós fólia

Rövid élettartamú:
1-2 éves

Promóciós, rövid élettartamú akciókhoz gyártott anyag. Előnye az olcsóság.

Közepes élettartamú:
3-4 éves

Beltéri táblák, fotókiállítások kedvelt anyaga. (A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a fóliák beltéren sokkal hosszabb ideig is tartósak.) Közepes árfekvésűek.

Hosszú élettartamú:
5-9 éves

Kültérre, hosszú idejű felhasználásra készített fóliák. Drágák, de tartósak.

Műanyag öntapadó fólia kerül a táblákra, attól függően, hogy a tábláknak mi a célja, és milyen élettartamra tervezik. Ezért rövidebb, vagy hosszabb élettartamú fóliákat használunk.
Ha hosszabb élettartamra szánják a táblákat, és különösen külterületre, mint a  cégtáblák, tanösvénytáblák stb., akkor UV védőfóliával kell laminálni, mert a nyomat színtartósságát növeli.

Élettartam-hosszabbítás

LAMINÁLÓ FÓLIA

Az UV-fénytől védő lamináló fólia a nyomat élettartamát megduplázza. Sokáig szépek maradnak a színek, nem fakulnak ki.

Az elkészítés menete

1.

A képek és a szöveg alapján megtervezzük a tábla kinézetét.

2.

Ezt a folyamatot interaktív módon végezzük, vagyis a terveinket elküldjük a megrendelőnek és a megtekintés után a megrendelőnk az észrevételeivel ellátja. Ennek megfelelően, az észrevételek alapján addig változtatjuk a kinézetet, míg ezt a megrendelő el nem fogadja.

3.

A jóváhagyás után indul a nyomtatás. A tervezés elkezdése és a nyomtatás befejezése általában 2-3 nap alatt lezajlik. Ha saját elképzelést hoz a megrendelő, akkor 1-2 napon belül elkészítjük a táblát. A kivitelezés határideje függ az igényelt anyagoktól is. Bádog, alumínium és fémbevonatú táblákat nem tartunk raktáron, ezeket megrendeljük és miután megkaptuk, ezután tudjuk a táblákat készre szerelni.