technologiai palyazat

Projekt címe: Technológiai modernizáció megvalósítása a Garamond 91 Kft-nél

 

Projekt összköltsége: 12.794.000,-Ft
Támogatás összege: 8.955.800,-Ft
Projekt kezdés: 2020.07.15.
Projekt befejezés: 2021.03.29.

 

A projekt keretében önállóan támogatható tevékenység kategóriában új eszköz beszerzése, új kapacitás kialakítása történik meg:

LAMIBIND 340 PUR ragasztókötő gép:
A gép rendelkezik elektromos satuszorítással, maró-borzoló egységgel valamint elektromos kötőegységgel. Mindezeket automata funkcióban látja el, amelyet az érintőképernyős vezérlőn szabályozhatunk. PLC vezérlésű elektromos rendszer magas megbízhatóságot biztosít a gépnek.
A PUR ragasztós berendezés egy zárt rendszerű ragasztótartállyal rendelkezik, amely biztosítja a PUR ragasztók hosszabb használatát a tartály leürítése nélkül. A 340-es gép tartályába egy 300 ml-es ragasztót használhatunk, ami a kisebb munkák esetén nagyon gazdaságos ragasztó felhasználást biztosít. A zárt rendszer további előnye, hogy a gép használata közben nem szükséges elszívó rendszer, mivel nem gőzölög a ragasztó a tartályból. A tartályt továbbá fel lehet normál meleg ragasztóval is tölteni azokhoz a munkákhoz, amelyek nem kívánják meg a PUR ragasztást.
Roland TrueVis VG2-540 nyomtató- vágógép:

Nyomtatási technológia: Piezo elektromos
Festék típusa: Roland TrueVis Ink
Nyomtató fejek száma: 4 db FlexFire
Festék kazetta: 500 ml/szín
Maximális alapanyag méret: 1346 mm
Felbontás: max. 1200 dpi
Nyomtató méretei: 2685 (W) × 730 (D) × 1310 (H) mm
Nyomtató súly: 188 kg
Nyomtatási sebesség: High Quality 8 pass 9.06 nm/óra
(Vinyl) Standard 6 pass 12.16 nm/óra
High Speed 5 pass 14.39 nm/óra
High Speed 4 pass 14.73 nm/óra

A fenti gépek beszerzésével vállalkozásunk technológiailag megújul, az új nyomtató- vágógép felváltja a régi, elavult és korszerűtlen technológiájú gépünket. Az új gép modern és innovatív szolgáltatási palettával nagyobb teljesítményre képes, több megrendelésnek tudunk eleget tenni, és nem utolsósorban energiatakarékosabb.
A ragasztókötőgép beszerzésével pedig szolgáltatási palettánk bővül, amellyel új célcsoportokat tudunk feltérképezni, ezáltal ügyfélkörünk bővülését várjuk, ami a megrendelések számát növeli, így versenyképességünk is emelkedik. Különféle méretű és vastagságú ragasztott könyvek előállítására képes a gép.

Az új gépekkel méretpontosabb megmunkálást tudunk végrehajtani, nagyobb teljesítményük által egységnyi idő alatt több anyag megmunkálása történhet meg, így fajlagos előállítási költségeink csökkennek. A gépbeszerzés által termelékenységünk növekszik és egyúttal technológiai megújulást is véghezviszünk. Álláspontunk szerint a betervezett fejlesztés megfelelő reakció a koronavírus okozta gazdasági folyamatokra és a vállalkozásunkra gyakorolt hatásokra ezért indokolt és szükséges az eszközök beszerzése. A fejlesztésnek valós piaci igénye van, hiszen a legkülönfélébb nyomtatott termékekre a KKV szférában mindig szükség lesz, pr,- kommunikáció és reklám vonalon.
A projekt keretében vállaljuk, hogy a 2020. április havi, az adóhatóság nyilvántartásában szereplő
foglalkoztatotti létszámunk legalább 90%-ának megfelelő számú munkavállalót foglakoztatunk a
megvalósítási időszak során. De fő célkitűzésünk, hogy a megvalósítási és fenntartási időszakban a termelékenységünk növekedésével létszámunkat tudjuk növelni, így biztosított a munkavállalóink megtartása és létszámnövekedést is elérünk. A projektben nyomdai előkészítő tevékenységünk technológiai megújuláson és korszerűsítésen esik át, ezáltal versenyképességünket meg tudjuk tartani és megfelelően reagálunk a jelenleg végbemenő gazdasági folyamatokra. Az eszközök beszerzése termelékenységünket is növeli, több megrendelésnek tudunk eleget tenni. A termelékenység növekedésétől pedig az üzemi eredményünk pozitív irányú változását várjuk. A projekt megvalósulásával azt várjuk, hogy versenyképesebb, fenntarthatóbb, jövedelmezőbb, hatékonyabb működésű, nagyobb árbevételű munkahelymegtartó vállalkozás lesz a Garamond 91 Kft.

infopalyazat

Projekt címe: Vállalatirányítási rendszer bevezetése a Garamond 91 Kft-nél

 

Projekt összköltsége: 6.390.000,-Ft
Támogatás összege: 2.556.000,-Ft
Visszatérítendő hitel: 3.195.000,-Ft
Projekt kezdés: 2019.06.10.
Projekt befejezés: 2021.06.01

Projektünk célja a vállalkozásunk piaci pozíciójának erősítése, további piaci növekedésének biztosítása, az éves értékesítés értékének és mennyiségének további növelése, új üzleti partnerek megszerzése, amelynek érdekében meglévő belső vállalati folyamataink hatékonyságának növelésére új IVR-t vezetünk be.

A gazdálkodási folyamataink hatékonyságának, az üzleti kapcsolataink minőségének javítása érdekében a legmodernebb informatikai megoldásokat megtestesítő új, helyben telepített üzleti modulokból álló rendszert fogunk alkalmazni. Helyben telepített új rendszerként bevezetésre kerül a: Vállalati CRM, értékesítés terület, Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés, Kontrolling és döntéstámogatás, Beszerzési, logisztikai terület, Munkafolyamat- irányítási rendszer (workflow). Az on-premise megoldások esetén 5 db alkalmazást szerzünk be. Egy új 5 modulból álló vállalatirányítási rendszert vezetünk be. A projektben a rendszer bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadást, paraméterezést és oktatást is igénybe veszünk, amely segít az üzleti folyamatainkban, működésünkben rejlő, kockázatok feltárásában, ezeknek a kockázatok illetve szűk keresztmetszetek csökkentésére kialakítandó ellenőrzési szempontok kidolgozásában. Felméri és elemzi a jelenlegi helyzetünket illetve új igényeket és javaslatot tesz stratégiai szintű döntések megtételére, segít kialakítani az új működési modellt, amely alapja az új folyamatok kidolgozásának.

A kialakítandó vállalatirányítási rendszer bevezetését megelőzően működési optimalizálásra tesz javaslatot, figyelembe véve az adott rendszer sajátosságait. Szállító telepíti a szoftvereszközöket a hálózati infrastruktúra környezetben. IT eszközök beszerzése nem valósul meg a már meglévő IT infrastruktúra teljes egészében ki tudja használni a VIR rendszerben rejlő lehetőségeket. Vállaljuk, hogy a projektmegvalósítás befejezési évét közvetlenül követő 2. üzleti évben az üzemi (üzleti) tevékenységünk eredménye abszolút értéken számított növekedése el fogja érni a támogatási kérelem keretében elnyert vissza nem térítendő támogatás értékének legalább 25%-át. Munkavállalóink a modulok installációját követően a rendszereket megfelelően tudják majd használni, így munkavállalói átstrukturálására nincs szükség. A tulajdonosi szerkezet változását nem tervezzük.

A programozás kivitelezője az Eyenet kft.

A programmal kapcsolatban szívesen adunk felvilágosítást.  Véleményt, tapasztalatot megosztunk a projekttel kapcsolatban. Tel: 20/9360-619

 

Projekt címe: Gyakornok foglalkoztatása a Garamond 91 Kft-nél

 

Projekt összköltsége: 4.167.600,-Ft
Támogatás összege: 4.167.600,-Ft
Projekt kezdés: 2019.05.15.
Projekt befejezés: 2020.02.15

 

A gyakornokként foglalkoztatni kívánt kolléga feladata a dekorációs tevékenységünk erősítése. Feladata a különböző dekorációs munkák grafikai tervezése, szín hű látványtervek számítógépes előállítása, majd kinyomtatása a cég meglévő digitális nyomtatóin.

A gyakornok munkavégzéséhez eszközbeszerzés is történik, amelyek elengedhetetlenek a mindennapi munkához:

2 db Eizo CS2420 nagyteljesítményű, valósághű színeket visszaadó monitor, amely tökéletes akár 3D-s grafikai tervek megjelenítésére,

1 db Dell Optiplex 7060 Micro számítógép konfiguráció, alkalmas nagy grafikus memóriát igénylő alkalmazások, nagyfelbontású videók és RAW képek kezelésére szerkesztésére,

1 db Synology DS918 NAS és 4 db WD Red Pro 2TB HDD külső adattároló szükséges a nagyméretű fájlok, videók, képek és 3D-s grafikus tervek, animált anyagok tárolására.

 

A vállalkozás a gyakornok alkalmazásával hozzájárul ahhoz, hogy az elméleti ismeretekkel már rendelkező, de még számottevő munkatapasztalattal nem bíró fiatalok foglalkoztatásával megismerteti a munkahelyi környezet, vezető-beosztott viszony, illetve kollegális viszony jellemzőit. Ezáltal a fiatalok foglalkoztathatósági esélyei nőnek, releváns munkatapasztalatokat szereznek amellyel már a munkaerőpiacon előnyben lehetnek a későbbi munkakeresésben, illetve kitörési lehetőséget teremt számukra.

 

 

Projekt címe: Gyakornoki program megvalósítása a Garamond 91 Kft-nél

 

Projekt összköltsége: 3.794.600,-Ft
Támogatás összege: 3.794.600,-Ft
Projekt kezdés: 2017.09.26.
Projekt befejezés: 2018.06.26

 

A projekt keretében 1 fő gyakornok foglalkoztatását valósítottuk meg, akinek a munkáját 1 fő vállalati kapcsolattartó segítette. A gyakornok grafikus feladatokat látott el. A vállalati kapcsolattartó feladatokat Veres Imre látta el, aki segítette a gyakornok munkahelyi beilleszkedését, hogy minél gördülékenyebb legyen a munkavégzés és az első munkatapasztalatok megszerzése, illetve a vezető alkalmazotti viszony megítélése. A megvalósítás időszaka 9 hónapot ölelt fel.

 

A gyakornok munkavégzéséhez eszközbeszerzés is történt, amelyek elengedhetetlenek a mindennapi munkához:

Eizo coloredge monitor nagyteljesítményű, valósághű színeket visszaadó monitor, amely tökéletes akár 3D-s grafikai tervek megjelenítésére,

Dell Optiplex 7040MT számítógép konfiguráció, alkalmas nagy grafikus memóriát igénylő alkalmazások, nagyfelbontású videók és RAW képek kezelésére szerkesztésére,

Nikon D5300 digitális fényképezőgép a tárgyfotózáshoz és a rövid videókhoz szükséges,

Pantone Process színskála az ügyfelekkel való szín kiválasztás alapvető eszköze a Pantone Process színskála, amiből az ügyfél kiválasztja a színt, és ezzel a grafikus munkáját le is tudja ellenőrizni, mert nyomtatás után ezzel hasonlítjuk össze a kész terméket,

Epson Perfection V600 fotó szkenner fotók és film negatívok, diák feldolgozásához szükséges,

Synology NAS és WD HDD külső adattároló szükséges a nagyméretű fájlok, videók, képek és 3D-s grafikus tervek, animált anyagok tárolására, valamint a grafikus külső helyszínen készített anyagainak tárolására.

 

A vállalkozás a gyakornok alkalmazásával hozzájárult ahhoz, hogy az elméleti ismeretekkel már rendelkező, de még számottevő munkatapasztalattal nem bíró fiatalok foglalkoztatásával megismertette a munkahelyi környezet, vezető-beosztott viszony, illetve kollegális viszony jellemzőit.